Nyheter

Hedström till start i Höljes
Peter kör Hansen-Peugeot från RX Team Latvia och ger egna teamets rookie Filip Thorén en match på hemmaplan i Höljes.

Till slut blev suget för stort. Teamchef Peter Hedström kommer själv till start i Höljes och har då möjlighet att matcha fram teamets unge rookie Filip Thorén genom att dela tips och råd direkt från tävlingsbanan.

Hedströms strålande resultat i fjolårets RallyX och EM-start taggade Peter till att fortsätta testa hetluften i Supercar. Segern ifjol över självaste Johan Kristoffersson i Danmark sporrade förstås lite extra.

- Jag funderade redan i vintras på eget tävlande och kom fram till att ska jag köra något i år så ska det vara Höljes i en konkurrenskraftig bil, säger Peter Hedström.

Att finna något konkurrenskraftigt bilmaterial att hyra till Höljes, det visade sig däremot svårare, då det mesta bilarna sålts utomlands och körs i andra mästerskap. Men en bra bil fanns nere i Götene hos Hansen, med Team Latvia och Janis Baumanis som ägare.

- Det är den bilen som Timmy Hansen vann VM med, den senaste Hansenbilen med förbränningsmotor, avslöjar Peter.

Lettländaren Janis Baumanis var själv på plats vid test i går och imponerades av Peters tempo på Höljes. Redan efter fyra varv såg tiderna mycket bra ut jämfört med herrarna Veiby och Kristoffersson som testade samma dag.

- Janis stod vid sidan, klockade tider och jämförde mot VW-förarna, jag är den enda som kört hans bilar förutom han själv, säger Peter Hedström.

Redan efter sexton varv på Höljesbanan, med lite testande av olika inställningar, kände sig Peter fullt komfortabel i bilen och ger den toppbetyg.

- Den är mycket lik Hyundaien, har bra traction och en fin motor som drar från låga varv, lite mer nervig på det snabba utför backen men den är också kortare än Hyundaien.

22-årige Filip Thorén från Hallsberg var klar för Höljes sedan långt innan anmälningstiden utgång och kommer till start i teamets VW Polo Supercar. Filip ser liksom Peter fram mot folkfesten och den härliga banan i Höljes.

- Det är grymt häftigt med all publik, jag körde ju RX2e där ifjol och det ska bli spännande att köra Supercar där, säger Filip Thorén.

Sina egna tävlingsmässiga förväntningar tonar däremot Filip ner.
- Jag skapar inte några större förväntningar, mer än att jag vill vara med till semifinal och ska försöka sätta några bra varvtider, sen kan allt hända i semin, avslutar Thorén.

Detta är långt ifrån målet som Peter har.
- Vi går för seger, avslutar Peter.

Magic Weekend med EM och VM på Höljesbanan börjar den 4/7 med Kickoff och sedan körs det både Rally Magic (sprintrace i rally), Rallycross-SM, VM och EM i Rallycross under helgen som avslutas med EM och VM-finaler på söndag den 7/7.

Anders Ekström
Hedströms Motorsport.