Nyheter

150 ekipage till Kolsvarundan, deltävling två i Svenska RallyCupen
Kolsvarundan med Kolsva MS som arrangör, andra deltävling för Svenska RallyCupen på lördag med 35km special fördelat på fem sträckor, avslutningen går på klubbens motorområdet - en perfekt publikplats.

150-talet ekipage väntas till Kolsva, strax norr om Köping för tävlande, 15 av dem med fyrhjulsdrivna bilar där hemmateamet ställer syskonen Martin och Hannah Jakobsson samt Kent Andersson på startlinjen. Utmanare som Fredrik Grahn som senast tävlande på snabba vägar i Finland. Vi ser också David Nattsson och Magnus Engelbrektsson som utmanas av SM ledaren Kim Nyden, snabb i vintras var Mattias Monelius med Toyota GR Yaris.

I trimmat 2wd för A-förare var det Victor Karlsson som satte fjolårsmästaren André Nygren på plats, ny kamp väntar på lördag mellan Toyota och BMW åkarna. Men Jacob Johannesson, Joel Norqvist, Jonas Björnvad och Patrik Åkerman är andra utmanare bland den 30 bilar stora klassen.

Tobias Hult tog hem premiären, en av få med framhjulsdrift i klassen där bakhjulsdrivna bilar annars är övervägande, Kevin Eriksson, Rasmus Carlson och Hugo Carlberg som några intressanta namn. Sent ut i fältet går C-förarna med förare som Alex Wikvist, Emil Fällman, Rasmus Gårdman och Alexander Nordahl.

Klassen för äldre bilar, 20-talet i Appendix K där omöjlige vinnaren Kjell Fransson utmanas mot en lång rad Volvo 240 ekipage - flitiga i cupen är Morgan Olsson och Christer Karlsson men vi ser också Roger Berglund och Dick Larsson.

Snäppet äldre bilar, här med Saab Sport och Volvo Amazon där Folke Åkerblom, Kenneth Jonsson, Gunnar Asplund och Mats Henningson är förarna.

I premiären var kampen hård mellan Oscar Östlund och Daniel Suvala - den sistnämnde bröt med tekniska problem. De båda nu laddade för ni kamp genom skogen i A/B-förare grupp F där även Elliot Sjögren och Kent Larsson.

Hugo Landin, Nils Leijer och Max Lindholm är topp tre bland C-förarna efter premiären i Malmköping.

Grupp E kommer med fem deltagare genom gemensamma A/B-klassen där premiärvinnaren Tobias Pettersson fortsätter med Audi A3, utmanas av bland andra Sebastian Jahnson och Linus Erixon. För C-förare finns Per Westerberg och Linnea Winqvist i startlistan.

För de med "övningskörning" på bakluckan fem deltagare med William Israels, Maximus Joge, Linus Gustafsson Thor, Jesper Jansson och Leo Johansson som förare.

Jeremias Ericsson