Nyheter

Tom Kristensson hårsmån från seger i Rally Uppland
Med 1 sekund, efter ca 9 mils specialsträckor och 45 minuters körning i full fart, fick SMK Hörbys Tom Kristensson och Andreas Johanson, Eskilstuna MK, ge sig mot Patrik Flodin om totalsegern i den fjärde deltävlingen i Rally-SM, Rally Uppland, i Tierp. Paret körde, som i årets tidigare SM-tävlingar, en Skoda Fabia RS Rally 2 fån det tjeckiska teamet Keane Motorsport


Foto: Fredrik Värnebjörk

- Jag är supernöjd även, om 1 sek är väldigt nära, men det visar att vi är med och slåss om det, säger Tom

- Två sträcksegrar och två andraplatser på den 9 sträckorna, och endast 0,2 sekunder från Fredrik Åhlin på den sista, Powerstage, och där vi lyckades ta in 4,4 sekunder på Patrik. Det gav dessutom fyra sköna bonuspoäng. Speciellt andra delen av tävlingen är vi nöjda med, då vi efter lite justering av noterna och en mental omladdning fick vi till det riktigt bra.

- Det var fantastiska sträckor, överlag hårda och snabba vägar, så det gick fort, och ibland på gränsen, men vi hade trots detta inte ett enda riktigt tillbud under tävlingen.

Totalsegrade gjorde alltså Patrik Flodin, Ilsbo MK, 1 sek före Tom och på tredje plats kom Isak Reiersen Östmarks MF ytterligare 5,9 sek efter.

Resultatet innebar att Tom avancerade en placering upp till andra plats i SM tabellen i klassen Internationella 4WD.

Ställningen efter 4 av 6 deltävlingar är nu att Patrik Flodin, Ilsbo MK, leder på 90 poäng, före Tom 75 poäng och Dennis Rådström, KAK Motorsport 72 poäng.

- Nu blir det lite välbehövlig paus till nästa deltävling som är East Sweden Rally i Linköping den 23-24 augusti, men det blir inte lugnt för det, en del event med partners, och jobb med att få ihop det ekonomiska, då det endast är knappt fyra veckor mellan de två sista tävlingarna, avslutar Tom


Foto: Fredrik Värnebjörk