Nyheter

Mille Johansson EM-genrepar i Rally-SM
Till helgen avgörs den fjärde deltävlingen i Rally-SM med Rally Uppland i Tierp. EM-ledaren Mille Johansson från Katrineholm kör tävlingen som uppladdning inför nästa deltävling i Junior-EM som körs i Sverige om två veckor.

Mille och kartläsaren Johan Grönvall vann senaste EM-tävlingen på Kanarieöarna, och leder där med mästerskapet i juniorklassen. I Rally Uppland väntar två dagar med utmanande grussträckor, och en perfekt chans för Mille, Johan och teamet att få en bra uppladdning inför BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

De kommer tävla i samma Opel Corsa Rally4 som de kör i EM, för teamet IKsport, och möta hårdast tänkbara motstånd med hela SM-eliten i 2WD: Dessutom ställs dom mot EM-konkurrenten Calle Carlberg i en likadan bil.

- Målet med tävlingen är att testa lite olika inställningar på bilen, och ha den som uppvärmning inför EM i Karlstad. Självklart hade det varit kul att köra för att vinna, men vi har inte de förutsättningarna. Så målet blir att stå sig bra mot Carlberg, som åker på likadana däck som oss, säger Mille.

Rally Uppland startar på fredag med två sträckor, och ytterligare sju på lördag. Tävlingen utgår från Tierp Arena, där också den avslutande sträckan körs på lördagseftermiddagen.

Sebastian Bourghardt