Nyheter

Tom och Andreas två i Rally Nyköping efter en stark insats
I årets tredje deltävling i årets rally-SM tog SMK Hörbys Tom Kristensson med Andreas Johansson från Eskilstuna MK vid noterna en stark total andraplats i den tuffa konkurrensen, efter ca 10 mils specialsträckor under fredag kväll och lördag.


Foto: Kristian Lindberg

Det var endast den tredje tävlingen en Skoda Fabia RS från det tjeckiska teamet Keane Motorsport, och den första på grusunderlag. Resultatet innebar även att man avancerade upp till tredje plats i den totala SM-ställningen i klassen Internationella 4WD.

- Vi är väldigt nöjda med helgen och vad vi lyckades åstadkomma, säger Tom

- Det var en hård kamp om placeringarna även om Patrik Flodin från Ilsbo MK, som vann tävlingen är svår att rå på, men vi hade en sekundfight med Fredrik Åhlin om andra platsen. Tyvärr tvingades han att bryta på den 12 av de 15 sträckorna med trasig bränslepump.

- Det var lite svårt att hitta de rätta inställningarna på bilen på grund av rullgrusen på de hårda vägarna, så det blev några riktiga "Volvo-sladdar", säger Tom, men i övrigt fungerade bilen perfekt och det fungerar väldigt bra med teamet.

- Nu satsar vi på att även kunna köra den fjärde deltävlingen som går i Tierp den 31 maj till den 1 juni.

Slutställningen blev: 1. Patrik Flodin, Ilsbo MK. 2. Tom Kristensson, SMK Hörby, +12,6 sek. 3. Albin Nordh, Ydre MK, + 22,6 sek.