Nyheter

SSR South Swedish Rally är premiär i VOC's Sveri-geSerie 2024
En hel rad år har hunnit passera sedan VOC Mekonomen Rally körde SSR South Swe-dish Rally i sin SverigeSerie senast, men nu är det dags igen. En stor nyhet är att ral-lyt inleder en omdanad SverigeSerien där numera bara sommar och grustävlingar ingår. En sak är säker, Älmhult och gänget kring SRR kommer som alltid att bjuda på ett rally i absolut toppklass.

SverigeSerien innehåller från och med i år bara sommartävlingar. Vad är då bättre än att öppna serien med en riktig superklasstävling - SSR South Swedish Rally.

- SSR bjuder faktiskt på mer än ett rally, en hel rallyweekend med sprintar både tors-dag och fredag toppat med stora SSR på lördag. Allt med rallyprofilen Anders Martins-sons smått fantastiska Millebygden Arena som bas, säger klassansvarig Roger Frans-son.

Det här kommer att bli något alldeles extra. Kanske inleder vi rent av säsongen med årets absoluta höjdpunkt?

Sedvanligt tuffa tag i VOC att vänta

Att det kommer att bli tuffa tag och strid på kniven är ingen överraskning för någon som följer den här klassen i allmänhet och SverigeSerien i synnerhet.

- Eftersom att SverigeSerien nu dessutom går med sammanslagen A/B klass men att detta är första serietävlingen där detta sker så blir seedningen lite ovanlig, fortsatt uppdelad på A och B med fjolårssäsongens resultat som grund. Detta kommer att se annorlunda ut framöver.

Men vem vinner då det sammanslagna A/B klassen.

- Jag tror detta blir en affär mellan fjolårsvinnare Patrik Fredriksson och fjolårstvåan Magnus "Linkan" Lindkvist. Men jag måste samtidigt gardera för Tim Palmqvist fjol-årsvinnare i B och även för hemmaåkare Mattias Erelt. Ska också bli intressant att se vad Jonas Karlsson har för planer för premiärhelgen.

Svårare att tippa C.

- Att tippa C-klassen är alltid en utmaning. Flera av förarna har en spikrak utveckling uppåt. Det är ändå fyra namn jag vill lyfta lite extra. Ville Larsson, en riktig jätteta-lang som nu är uppklassad från junior, han kan faktiskt gå rätt upp högst på prispal-len. Strikt utifrån tidigare resultat så borde detta vara en affär mellan Tobias Petter-son Nordwall och Felix Nordenfors men kanske blir svaret ändå en söderåkare i form av Kristoffer Bengtsson. Han är van vid noterna och van vid vägtypen som är väsent-ligt annorlunda, inte minst mer svängig och krönig nere i landets mer sydliga regioner.

Välkomna till en fantastisk start på 2024-års SverigeSerie. Välkomna till SSR South Swedish Rally.

Roger Fransson