Nyheter

Mille Johansson tar karriärens första seger i Rally-EM
Mille Johansson tar karriärens första seger i Rally-EM
- Leder nu mästerskapet

Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm stod för en dominant insats under den andra deltävlingen i Junior-EM i rally, som avgjordes på Kanarieöarna under helgen. Tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika tog de sin första EM-seger, och leder nu mästerskapet.

- Det känns helt fantastiskt. Jag trodde inte vi hade den här farten på asfalt, det är bara min tredje asfaltstävling i den här bilen. Men vi har haft bra förberedelser inför den här tävlingen, säger Mille.

- Jag vill tacka mitt team IKsport och Johan för fantastiskt jobb hela helgen. Även ett stort tack till mina sponsorer som gör detta möjligt och till min coach Pontus Tidemand för att hjälp,

På den fjärde sträckan i årets första asfaltsrally slog Mille och Johan till och tog sin första sträckseger för tävlingen och gick upp i ledningen. Totalt var dom snabbast på nio av tävlingens 13 sträckor i sin Opel Corsa Rally4 från teamet IKsport Racing. Tvåa i tävlingen blev Calle Carlberg, även han från Sverige.

Efter två av sex deltävlingar i Junior-EM har nu Mille och Johan övertagit ledningen i mästerskapet, två poäng före Max McRare från Storbritannien.

Närmast väntar Mille och Johans hemmatävling BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia i Karlstad den 13 till 15 juni.

Sebastian Bourghardt