Nyheter

Årets första asfalttävling väntar Mille Johansson i Rally-EM
Efter tredjeplatsen i EM-premiären i Ungern väntar nu asfalt på spanska Kanarieöarna kommande helg för Mille Johansson från Katrineholm och co-drivern Johan Grönvall från Arvika.

Efter att ha tappat närmare nio minuter med två punkteringar i premiären av Junior-EM revanchserade sig Mille och Johan till att ta en tredjeplats i Ungern i mitten av april, och ta deras första pallplats i EM-serien. Till helgen väntar årets första deltävling på asfalt.

- Tankarna inför helgen är att fortsätta bygga fart på asfalten. Vi kommer köra smart och plocka poäng i mästerskapet. Det ska bli kul att få köra asfalt igen, sist var för ett halvår sedan, och det har sin charm. Det känns som att vi fått till en bra setup på bilen och vi är redo att ta oss an andra deltävlingen i Junior EM, säger Mille.

Sedan målgång i Ungern har Mille och Johan kört flera tester på asfalt, för att komma så väl förberedda till Kanarieöarna som möjligt. Där dom tävlar i en Opel Corsa Rally4 för det slovenska teamet IKsport.

Kanarieöarna är kända för sina utmanande asfaltssträckor, och de många kurvorna.

- Jag kan säga att det är rätt många tankar som snurrar inför den här helgen. Efter att ha sett sträckorna under reken kan jag bara konstatera att det kommer bli ett riktigt tufft jobb med mycket arbete för att nå pallen, säger Johan.

I Junior-EM, där samtliga deltagare tävlar i tvåhjulsdrivna bilar med däck från Hankook, kommer 14 bilar till start i helgens deltävling. Mille och Johan möter hårt motstånd från bland annat EM-ledaren Max McRae och svenska landslagskollegan Calle Carlberg.

-Vårt mål med helgen är att fortsätta plocka viktiga poäng i mästerskapet, och åka så fort som vi känner oss bekväma i, avslutar Mille.

Rally Islas Canarias startar på torsdagskvällen med en superspecial i Las Palmas. 13 sträckor ska köras under helgen, med målgång på lördagskvällen.


Sebastian Bourghardt