Nyheter

Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern
Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm tog en sensationell pallplats i premiären av Rally-EM i Ungern under helgen. Efter att ha tappat nästan nio minuter på grund av en dubbelpunktering tog han och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika sju sträcksegrar och en tredjeplats i Junior-EM.

Pallplatsen var den första för Mille och Johan i EM-sammanhang, där de kör en Opel Corsa Rally4 för teamet IKsport.

- Självklart känns det bra att ta en pallplats i EM. Det ger bra poäng i mästerskapet och en bra start på säsongen. Vi hade otur under lördagen, vilket stoppade oss från att kämpa om segern, men jag tycker ändå att vi visade att vi var snabbast på sträckorna, säger Mille.

- Det känns otroligt bra att äntligen få ta en pallplats i EM, även om vi hoppats på att få stå lite högre på pallen egentligen, fortsätter Johan.


Foto: FLAT-OUT Media

Tävlingen, som kördes på grus i Ungern, började bra för Mille och Johan, som var med i kampen om pallplatserna. Men på sträcka sex tappade de nästan nio minuter med två punkteringar och föll till niondeplatsen i Junior-EM.

Totalt tog de sju av 13 sträcksegrar, varav fem raka på söndagen, för att sedan på sista sträckan klättra till en tredjeplats med en sexsekunders marginal.

- Tävlingen var mycket tuff och utmanande. Vägarna liknade Safarirallyt i Kenya, fast värre skulle jag säga. Det var stora och vassa stenar på vägen, vilket gjorde att man fick punkteringar väldigt lätt, något som även vi drabbades av, fortsätter Mille.

Efter premiären i Ungern ligger Mille och Johan nu på tredje plats i EM-tabellen, nio poäng bakom Max McRae från Storbritannien som leder. Näst på tur är årets första asfaltstävling på Kanarieöarna första helgen i maj.

- Jag ser fram emot nästa tävling på Kanarieöarna. Vi har en bra plan fram till den tävlingen, och jag känner att vi kommer att komma in i asfaltkörningen innan dess, avslutar Mille.

Länk till resultat
Mästerskapstabell

Sebastian Bourghardt