Nyheter

Mille Johansson inleder jakten på EM-guldet i Ungern
Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm kör i helgen den första deltävlingen i Junior-EM i rally, när premiären avgörs på grus i Ungern. Tillsammans med kartläsaren Johan Grönvall från Arvika har man höga ambitioner med årets säsong.

Mille och Johan kommer till EM-premiären som VM-ledare, efter att ha vunnit Junior-VM vid Rally Sweden i Umeå i februari. Trots VM-ledning fullföljer Mille sin plan att satsa på Europamästerskapet.

- Det ska bli kul, och framför allt utmanande att köra EM i år igen. För mig har VM-segern ingen betydelse i detta sammanhang utan nu är det fokus på EM som gäller, och det är nu vår säsong startar på riktigt. Självklart hade det varit kul att fortsätta VM-serien, men vi har en plan som vi följer, säger Mille.

- Jag har en bra känsla inför året, och det är skönt att få komma i gång igen. Vi har ett års erfarenhet av EM nu, vilket jag hoppas ska vara till vår fördel. Nu vet EM innebär, och vad som måste göras, säger Johan.

I Junior-EM tävlar alla ekipage med tvåhjulsdrivna bilar på däck från Hankook. Mille fortsätter i år sitt framgångsrika samarbete med IKsport Racing från Slovenien och kommer köra årets säsong i en Opel Corsa Rally4.

Årets säsong består av sex deltävlingar, med start kommande helg i Ungern. Säsongen fortsätter med Kanarieöarna i början av maj, BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia i Karlstad i juni, följt av Estland, Storbritannien och Polen.

- Känslan inför säsongen är bra. Det finns lite kvar att lära sig i den nya bilen men den känns stark och stadig, så jag tror vi kommer kunna bygga ett högt tempo när alla parametrar stämmer, fortsätter Mille.

Inför helgens premiärrally i Ungern har Mille och Johan kört ett tvådagars test tillsammans med teamet i deras Opel Corsa.

Efter ett första läroår i EM under 2023, har Mille och Johan höga förhoppningar inför både helgens premiär i Ungern och inte minst resten av säsongen.

- Vi vet att det kommer bli tufft, och att vi inte är de enda på plats som åker om förstaplatsen. Men vi kommer åka så fort vi kan och se hur långt det räcker, säger Mille.

- Vi sätter ribban högt som vanligt. Med mycket vilja och hårt arbete så är jag övertygad om att detta kommer få bra, avslutar Johan.

Rally Hungary är den första av sex deltävlingar i Junior-EM. Tävlingen avgörs på grus, med 13 sträckor över tre dagar. Tävlingen startar på fredagskvällen, och går i mål på söndag. I Junior-EM kommer hela 17 bilar till start i säsongspremiären. Bland annat landslagskollegan Calle Carlbegr från Nässjö, även han i en Opel Corsa.

Sebastian Bourghardt