Nyheter

Mattias Adielsson åter i kungaklassen i Rally-SM 2024
Till helgen är det dags för årets första deltävling i Rally-SM, på startlinjen finns den dubbla guldmedaljören från förra året Mattias Adielsson från Göteborg med Bosse Holmstrand som co-driver. Till året har bilen bytts ut och nu är de båda tillbaka i kungaklassen, Internationella 4wd, med en Skoda Fabia Evo2 och detta tillsammans med teamet Tisse racing.

- Jag ser ödmjukt på satsningen, men det viktiga är att den andas samma glädje och härliga känsla som vi hittade tillbaka till förra året. Det är väldigt roligt att få vara med i detta otroligt seriösa team, som förberett bilen in i minsta detalj, säger Mattias Adielsson.

Hälsingerallyt är en tävling som avgörs under lördagen, med start 07:30. Under dagen ska sex specialsträckor köras, som totalt mäter nästan 9 mil. Hela tävlingen avslutas med en powerstage, som i år kommer sändas live från varje deltävling i en av Rally-SM.

- Det är klart att vi har som mål att komma på pallen, men samtidigt ska man komma ihåg att det för oss är både en ny bil och nytt team, samt att Rally-SM totalt sett inte avgörs på första tävlingen, vilket vi såg tydligt förra året, avslutar Mattias Adielsson.

Rally-SM Kalender 2024
19-20 jan Hälsingerallyt Hudiksvall
2-3 feb Vinterpokalen Sandviken
10-11 maj Rally Nyköping Nyköping
31 maj - 1 jun Rally Uppland Tierp
23-24 aug East Sweden Rally Linköping
20-21 sept Västrallyt Trollhättan

Sofia Arstadius