Nyheter

Dante Johansson överlägsen mästare i Aquila Formula 1000
15-årige racingföraren Dante Johansson från Katrineholm säkrade i helgen mästerskapstiteln i Aquila Formula 1000 under säsongsfinalen i Falkenberg. Johansson tog ledningen i juniormästerskapet redan i premiären, och har behållt den ledningen genom hela säsongen.Aquila Formula 1000 är Nordens främsta instegsserie i formelbilsracing. En instegsklass mellan gokart och racingbilar, där juniorer kan tävla från 12 års ålder. Mästerskapet har fostrat många framgångsrika racingförare genom åren som Joel Granfors, som tävlar i USF Pro 2000 i USA och danske Frederik Vesti som tävlar i FIA F2, serien under Formel 1.

Dante Johansson är nu nästa förare att följa i raden genom vinsten i det välrenommerade mästerskapet.

Johansson, som kommer från en motorsportfamilj där storebror Mille kör EM i rally, har vart dominant i årets mästerskap och flera gånger blivit bästa poängplockare i den tuffa juniorklassen. Dante har även tagit totalsegrar i race mot betydligt äldre och mer erfarna seniorer.

- Det känns väldigt bra att ta hem juniortiteln i denna otroligt jämna klass. Jag är väldigt glad över min säsong. Jag är nöjd över min prestation, och över hur säsongen slutade. Genom hela säsongen har jag lärt mig väldigt mycket om racing, vilket jag ser framemot att använda i framtiden, säger Dante Johansson.

Dante tog även hem titeln i rookie-klassen, och belönas därmed med en testdag i en Formel 4-bil.

Sebastian Bourghardt