Nyheter

SM-Guld i rally till Mattias Adielsson
Rallyföraren Mattias Adielsson säkrade under lördagen SM-guld i rally tillsammans med hans kartläsare Bosse Holmstrand. Rally Arvika var finaltävlingen i årets serie och den vann paret efter en hård kamp in på de sista metrarna.

- Jag är så otroligt glad över vad vi har presterat. Vi backade tillbaka från fyrhjulsdrivet i år och visar att vi även är riktigt snabba i den tvåhjulsdrivna klassen, säger Mattias Adielsson.

Rally Arvika har avgjorts över två dagar på specialsträckor som har varit mycket utslagsgivande. Adielsson har hela tiden funnits med bland de bästa och gjorde en riktig urladdning på sista sträckan som också var powerstage, där extra SM-poäng delas ut. Här var de snabbast med hela 16 sekunder.

- Det gick verkligen hårt på sista sträckan, men jag tyckte det ändå kändes som Mattias hade kontroll på situationerna som blev. Vi är otroligt nöjda, säger Bosse Holmstrand.

- Vi uppfyller vårt mål med att ta guldet. Det är så många som jag skulle vilja tacka och så många som har del i vår framgång. Vi är ett fantastiskt gäng som alltid stöttar och pushar varandra till framgång. När man har så många bra människor runt sig är det roligt att kunna bjuda tillbaka med ett SM guld. Återigen stort tack, avslutar Mattias Adielsson.

SM-tabell 2023
1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 114p
2. Emil Karlsson Hällefors MK 112p
3. Johan Lundqvist SMK Trollhättan 86p

Urban Andersson