Nyheter

Ny seger för Racepart Sweden 1300 Rallycup´s stjärnskott
Korta SS1 blev en perfekt uppvärmning. Inte oväntat med Rydin/Simensen snabbast trots först i spåret. Förra tävlingens överraskande segrare Marcus Johnsen, nu med rutinerade Roger Lindholm vid sin sida var dock bara 1,1 sekund långsammare. Trea Norman/Theorin ytterligare tre tiondelar efter.

På något längre SS2 var det ombytta roller. Johnsen/Lindholm 1,1 sek före Rydin/Simensen. Alltså oavgjort efter SS2 med varsina 15 poäng inkörda. Trea här var Filip Carlström/Tomas Norrstrand som därmed gick förbi Norman/Theorin med en tiondel.

Även SS3 avverkades innan det blev dax för service. Här missade Rydin/Simensen lite i lösgruset och fick vända på en gårdsplan. Räddade dock viktiga SS-poäng genom att klara andratiden före Norman/Theorin med halvsekunden. Detta gjorde att Johnsen/Lindholm kunde rycka och leder vid servicen med 9,7 sekunder. Tredjeplacerade Carlström/Norrstrand lyckades snurra till det i två vägbyten och rasade därmed ner till femteplatsen efter Norman/Theorin och Jennersjö/Mogeswärd.

Sedan dax för avgörande två mil långa SS4. Första ekipaget kom i mål med tiden 13:17,7. Det tog en minut och 24,9 sekunder innan nästa ekipage (Norman/Theorin) korsade mållinjen. Det tyder på en rejäl urladdning. Några bilar senare kom så Marcus Johnsen/Roger Lindholm. De hade missat ett vägbyte och blev slagna med hela 9,6 sekunder av veteranerna! Men... De hade ju en ledning med 9,7 när de startade så tyvärr räckte det inte riktigt ända fram för Rydin. Bara att gratulera Sukkacupens stjärnskott till segern. Trea på sträckan blev Jennersjö/Mogeswärd vilket betyder att de behöll sin tredjeplats.

Rydin/Simensen behåller dock tabell-ledningen före Norman/Theorin men nu har Johnsen/Lindblom avancerat till tredjeplatsen. Lustigt nog är de bara fyra juniortabellen som leds av Carlström/Norrstrand.

Stort tack till arrangören Kullings MS för en toppentävling!!

Nu blir det drygt en månads vila innan den åttonde och näst sista deltävlingen i East Sweden Rally.

Kompletta tabeller finns på cupens hemsida http://1300rallycup.se.