Nyheter

VOC Mekonomen Rally intar Sandviken med årets SverigeSerie
Klart för nästa tävling i VOC Mekonomen Rallys SverigeSerie. Flera gånger SM-meriterade Sandviken med ärevördiga Vinterpokalen är nästa anhalt när klassen ska avsluta vinterdelen av årets serie.

Sandviken är en rutinerad arrangör i rallysverige som nu gör debut som arrangör i VOC Mekonomens kronjuvel, SverigeSerien. Det kommer att bli en spännande helg på riktigt fina vintersträckor.

- Jag vill ändå inleda det här inför reportaget på ett annorlunda sätt, med att be om of-fentlig ursäkt till klassens tävlande och i synnerhet alla ni vinnare i Torsby senast för att efterreportage och dito pressinformation uteblev efter dubbeltävlingen i Torsby senast. Det vanliga livet för klassansvarig har varit stökigt en tid. En anhörigs tillta-gande sjukdom, bortgång och begravning har gjort att väldigt lite gått sin normala gång. Kristoffer Karlsson, Dennis Persson, Tim Palmqvist, Noah Grönkvist, Magnus Lindqvist och Linus Flodin, stort grattis! Jag lovar att era bedrifter inte gått obemärkt förbi.

Åter till helgens tävling.

- Vintern i själva Sandviken är försiktig om vi väljer att använda ett snällt ord. Men det är inne i själva Sandviken där serviceplatsen också befinner sig prydligt på Göransson Arena där i vanliga fall den här delen av landets stora sport bandy regerar. Men ute på lite höjd där sträckorna befinner sig rapporteras om riktigt fina förutsättningar. Så det är ett fint och utslagsgivande rally som väntar hungriga VOC-fantomer.

Garanterat tuffa tag i VOC Elit A

VOC Mekonomens högsta elitklass är alltid stentuff. Inter minst blev det tydligt i Torsby där det var supertajt med olika vinnare i de två deltävlingarna.

- Jag tror att det kommer att vara samma namn som det står emellan även i Sandvi-ken. Att däremot försöka skilja på Kristoffer Karlsson, Dennis Persson och Patrik Fredriksson det är minst sagt grannlaga. Tvingar ni mig att plocka en enda vinnare så säger jag trots allt Kristoffer Karlsson men alltså med helgardering på dessa tre. I fäl-tet finns också ett par namn som inte visat sig i SverigeSerien särskilt ofta men som vistas hög klass i andra tävlingar därför blir det intressant att se vad ett namn som Magnus Mellquist tänker ställa till med.

Precis lika tufft i lägre elitklass

Om VOC Mekonomen Rally Elit A är tuff så är det inte ett dugg lugnare i Elit B. Även här slu-tade de båda Torsbytävlingarna med olika vinnare.

- Även i Elit B tror jag att lägst odds spelas på Tim Palmqvist och Magnus Lindqvist som vann var sin deltävling i Torsby. Men här är det väldigt många som kan vända allt upp-och-ned. Simon Erlandsson hade inte riktigt farten i Torsby men har visat super-klass i senare tävlingar. Magnus Westman och Daniel Jonsson vet jag inte alls var nöjda med utfallet senast. Så väldigt öppet är nog ingen överdrift.

Nästan lika tufft är förvänta i Cupklassen

Precis som i Elit A och B så hade vi också olika vinnare i de båda deltävlingarna i C. Förväntan inför Sandviken är därför på topp även i Cupklassen.

- Här vågar jag dock mig på ett singeltips som bas. Jag tror att det blir Linus Flodin som får kliva längst upp på pallen på lördag. Linus bröt första deltävlingen men hann redan då visa hur snabb han är redan på första sträckan. Efter återstart så vann han deltävling två. Men han kommer absolut inte att vara ohotad. Både Noah Wahlberg och Tobias Petterson Nordwall vet jag har siktet inställt på seger. Väntar också på att Jonas Karlsson som är jättesnabb på grus också ska hitta känslan på snö och is.

Välkomna till en härlig rallydag i trakterna av Sandviken. På lördag klockan 13:00 går startskottet.

Roger Fransson