Nyheter

Robert Andersson tillbaka i SM: Jag släpper ingenting
Förra året blev Robert Andersson från Eskilstuna Svensk Mästare i klassen Otrimmat 2WD efter en hård kamp hela året med juniorer som Pontus Lönnström och Albin Nordh. Till årets säsong såldes den Peugeot 208 R2 som Robert och Carl-Gustaf Karlsson vann guldet med, och det såg inte ut som om regerande mästarna skulle fortsätta i SM under 2020. Men under våren inhandlades en Opel Astra för klassen Trimmat 2WD, och efter seger i sommarens Slottssprint i Katrineholm skickades en anmälan till EC Snapphanerallyt in.

- Det var inte tanken att åka SM i år när vi köpte bilen. Utan vi skulle göra ordning den inför 2021. Men sen gick det så bra i Slottssprinten så vi bestämde oss för att köra i alla fall. Det är en gammal Grupp H-bil som vi inte hunnit göra ordning helt och hållet än, så vi får ta det som det kommer, säger Robert.

Trots seger i första tävlingen med bilen i Katrineholm så känner Robert att han inte riktigt hittat hem i sin nya bil.

- Det är svårare att köra en motorstarkare bil som denna. Man får lägga om körstilen lite och tänka till och ta det försiktigt i trängre långsamma partier. Eftersom motorn är så stark är det svårt att hitta fästet när det går långsamt. Men överlag går det åka mycket hårdare med denna bilen. Det tar nog ett litet tag innan vi nyttjar den till fullo.

Klassen som Robert och Carl-Gustaf "Kapten" tävlar i, Trimmat 2WD, mönstrar ett fält på nästan 50 bilar med riktigt starka förare och kartläsare. Men Robert har höga målsättningar i SM-comebacken.

- Vi åker rally för att vinna, så är det. Men för att göra det krävs det mer förberedelser. Vi har inte ens tvättat av bilen sen Slottssprinten för en månad sedan, fortsätter Robert.

- På pappret känns det som motståndet i denna klassen är tuffare än det vi mötte förra året. Det blir nog dagsformen som avgör. Får vi samma känsla som i Slottssprinten kommer vi åka förfullt, jag släpper ingenting. Vi vill försöka hänga på Patrik Flodin i toppen.

Även om 2021 är målet för Robert och "Kapten" så hoppas man kunna fortsätta i SM under hösten.

- Går det bra kommer vi göra allt vi kan får att åka vidare. Men det är en gammal bil och mycket kan hända. Men går bilen som den ska försöker vi åka resten av SM i höst, avslutar Robert.

Robert kommer även ta poäng för Team Märkesdemo i Teammästerskapet där han hoppar in istället för Niklas Hägg. ​