Nyheter

JVM-ledaren kör EC Snapphanerallyt
Tom Kristensson leder årets Junior-VM i rally efter sin andra raka seger i Svenska Rallyt tidigare i vintras. Efter att coronapandemin ställt in flera av tävlingarna i Junior-VM står det nu klart att serien startar om i Estland i september. Som uppladdning inför återstarten av VM fjolårets VM-tvåa Tom och hans kartläsare Joakim Sjöberg till start i SM-tävlingen EC Snapphanerallyt i Hässleholm i en väldigt potent Toyota Corolla i Trimmat 2WD.



- Vi har fått äran att låna en bil av Leif Karlsson och göra en start i Hässleholm, säger Tom.

Tanken från början var dock inte att Tom skulle kört någon tävling, utan bara vara med och testa bilen.

- Det är en helt nybyggd Toyota Corolla som jag fick frågan om att provköra. Men så frågade Leif också om vi kunde åka Snapphanerallyt och vi kom överens om en plan, så nu ska vi köra tävlingen också, säger Tom som trodde att bilen skulle ha en del barnsjukdomar när han körde den första gången.

- Jag har vart en del i garaget och vart delaktig i de sista detaljerna och rett ut lite strul innan vårt första test. Jag hade ingen superbra känsla innan testet, utan ville mest se att allting fungerade. Men när jag och Joakim drog iväg första gången funkade allt som det skulle och vi satte en kanontid direkt. Visst finns det saker att göra med bilen, men allt fungerade väldigt bra.

Tom kör i VM en Ford Fiesta R2 från M-Sport och har tidigare även tävlat för Opel Motorsport i EM med flera inhopp i SM i R2-bilar, men Snapphanerallyt blir första gången Tom kör i Trimmat 2WD i SM. Även om Tom och Joakim främst är ute efter att få nyttiga mil i kroppen innan VM återstartar i Estland så är målsättningarna höga.

- Allt träning är bra träning, och vi behöver köra rallybil igen för att hitta tillbaka till rutinerna. Sen att vi sitter i en otroligt potent bil med de rätta förutsättningarna känns otroligt bra. Men som alltid när jag startar i en rallytävling är målet att vinna, även om vi inte kör med kniven mot strupen, avslutar Tom.

Anmälan till EC Snapphanerallyt är öppen till och med söndag 3 augusti, och i skrivande stund är det hela 49 ekipage som ställer upp i klassen Trimmat 2WD.

Info:
EC Snapphanerallyt är deltävling 2 av 4 i Rally-SM 2020. Premiären kördes i Vännäs i 28-29/2. Efter Hässlehom körs Linköping 5/9 och final i Sandviken 19/9.