Nyheter

Snapphanerallyt och en besviken Victor Hansen
Efter ett månadslångt uppehåll för Victor Hansen och Victor Johansson med översyn av bilen och motorrenovering var det dags för klassiska Snapphanerallyt. Tävlingen började bra med en 6:e plats totalt på SS1 och som 3:e snabbaste i 2WD. På SS2 och SS3 blev det svårare förhållande då det börjat regna.

Victor och Victor kunde dock dryga ut klassledningen och ledde i uppehållet inför avslutande SS4 med 17,6 sekunder. På SS4 som kördes på Hovdalafältet hände det som inte fick hända. En vevstake gick av och slog hål i motorblocket vilket fick till följd att oljan sprutade ut och orsakade en motorbrand som förstörde en hel del i motorrummet innan man hann släcka.

-Detta är den i särklass tyngsta dagen under min rallykarriär. Vi har haft motorn på renovering i Polen bara för att något sådant här inte ska inträffa och så är det just det som händer. Före tävlingen ledde vi vår klass i både SSRC, SSM och Rally-DM men efter problemen i Växjö och nu detta försvann nog alla chanser till någon framskjuten placering.

På lördag är det 4:e deltävlingen i Rally-SM där vi ligger på en 3:e plats. För vår del blir det ingen tävling och därmed är chanserna till en SM-medalj nog väldigt små, förklarar en besviken Victor Hansen.