Nyheter

Dackefejden i Sydsvenska Rallycupen
När Dackefejden arrangerades för femtionde gången lördagen den 29 juni slutfördes vårsäsongen av Sydsvenska Rallycupen och alla klasser har nu haft lika många tävlingstillfällen. I Dackefejden var det de trimmade och fyrhjulsdrivna klasserna som fick ta sig an en bana med tre sträckor som kördes två gånger vilket tillsammans gav nästan sju mil specialsträckor. Drygt 100 rallyekipage och tusentals åskådare syntes i skogarna runt Kosta. Återkommer inom kort med en rapport till från Dackefejden, den gången med Sydsvenska Mästerskapet som perspektiv.

I 4WD kom Joachim Grahn/Rickard Nilsson, Simrishamn med en färsk SM seger från Nyköping i bagaget men Mattis Olsson/Marcus Sundh, Gullabo visade minimal respekt och efter tre sträcksegrar vardera kunde Mattis vinna med drygt tretton sekunder och tar också ledningen i 4WD klassen i SSRC och går också upp på den tredje platsen i Prispottslistan bara sju poäng efter ledaren Patrik Fredriksson, Fryksdalen. Robin Adolfsson/Nicklas Ottosson, Växjö landar på tredje plats. Rickard Andersson/Anna Palmquist, Hörby vinner B-klassen och Sofia Sörensson/Mikaela Lindahl, Hörby vinner C-klassen.

I A-förare 2 WD var Robin Sandberg/Mathias Bengtsson, Ryd obarmhärtiga i sin framfart. Efter en inledande punktering avslutade de med tre överlägsna sträcksegrar och segern skrevs till drygt tjugo sekunder före Victor Karlsson/Erik Lindfors, Nybro och drygt trettio sekunder före Thomas Grönberg/Mikael Johansson, Oskarshamn. Thomas tar därmed en stor ledning i klassen i SSRC.

Ingen rallyintresserad i hela södra Sverige missunnar segraren i B-klassen hans seger. Joakim Hansson/Frida Olofsson, Grimslöv har haft en lång rad motgångar men äntligen stämda allt och segern är ytterst välförtjänt. Johannes Brolin/Jonas Eriksson, Kulllings blir två och bästa R2-bil Elias och Magnus Lörd, Hässleholm kör in på den tredje platsen i B 2WD. Victor Hansen och Johansson får bromsbekymmer med fick ändå så mycket poäng med sig att de behåller sin ledning i SSRC.

I C-klassen avgörs inte brödrakampen mellan Bo Karlson/Fredrik Dehlin, Ryd och Torbjörn Karlsson/Stefan Pettersson, Grimslöv förrän på sista sträckan då Bo kör förbi Torbjörn och vinner med sex sekunder. Men i sammandraget i SSRC leder Torbjörn klassen och med sina 282 poäng ligger han tvåa i Prispottslistan.

Fredagen den 26 juli bjuds nu de främsta i alla klasser in till ett Mästarmöte på Millebygden. Det får bli en uppvärmning till nästa SSRC tävling som är EC Snapphanerellyt i Hässleholm den 10 augusti.

Poängställningen i Sydsvenska rallycupen hittar ni på www.ssrc.se

Mats Bergman