Nyheter

Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC
Landslagsföraren i rally Mattias Adielsson till Lettland och Rally-EM/ ERC

Nu är det dags för göteborgaren Mattias Adielsson att åter köra en av deltävlingarna i årets Rally-EM, Rally Liepaja i Lettland. Liksom på Azorerna där Adielsson körde sin första deltävling i Rally-EM/ERC sker starten med SainteLoc Racing och deras Citroen C3 R5. Andreas Johansson kommer som vanligt att sköta notläsningen.

- Riktigt skönt att få sätta sig i tävlingsbilen igen. Vi har med oss mycket positiva saker från Azorerna och hoppas att vi nu kan flytta fram våra positioner några steg. Vi fortsätter att tävla i juniorklassen för R5 bilar som vi började året i, säger Mattias Adielsson.

Redan 2015 var Adielsson i Lettland och tävlade i Junior-EM, då gick tävlingen på vintern och starten skedde i en privat satsning med teamets egna Peugot 208 R2. I år blir förutsättningarna helt annorlunda då det är barmark och en Citroen C3 R5.

- Det är bra att vi har varit här tidigare och kört tävling. Vi vet lite mer om vad som väntar och kan förbereda oss på bästa sätt innan. Det blir test på onsdag för att sätta de sista inställningarna på bilen.

Efter deltävlingen på Azorerna har Mattias och Andreas varit med teamet under ERC tävlingen på Kanarieöarna. Det var en tävling som från början inte låg med i deras plan för året. De tog också chansen att delta i träningen innan tävlingen för att bekanta sig med vägarna för framtida uppdrag.

- Mycket värdefullt för oss att köra träningen och vara med teamet under den tävlingen. Det är sällan jag får vara bakom och se hur dessa professionella team arbetar, vi har ju ett helt annat fokus då vi kör tävlingarna, så det här gav otroligt mycket. Det är viktigt att ha förståelse för deras arbete för att kunna bidra med rätt saker när man kommer in till service.

- Vi som så många andra har det väldigt tufft med ekonomin, men vi kämpar på och utan våra trogna samarbetspartner hade vi aldrig lyckats komma så här långt i vår karriär eller i årets serie. Det här med den just nu mycket svaga kronan gör att allt har blivit dyrare än vad vi kalkylerat med. När jag började med rally trodde jag väll aldrig att Eurokursen skulle kunna påverka oss, men allt hänger ihop och ska vi tävla i Europa så är det de förutsättningarna som är, vi får kämpa på ännu hårdare nu, avslutar Mattias Adielsson.

Rally Liepaja startar vid lunch på lördag den 25 maj och målgången sker på söndagskvällen den 26 maj. Totalt körs 13 specialsträckor, fem på lördagen och åtta på söndagen, tillsammans mäter de ca 20 mil.

Tävlingen går att följa via www.fiaerc.com med rallyradio och live tider.

Urban Andersson