Nyheter

Inför SSRC finalen i Eslöv
Inför slutspelet, finalen, som körs nu på lördag den 6 oktober med Eslöv MK som arrangör och trakten av Röstånga som tävlingsbana, skall vi ta en liten snabbtitt på läget i de olika klasserna. I alla finns en ansenlig summa pengar att slåss om för platserna ett till fem.

I alla bilklasser körs tävlingen sammanslaget för de tre förarklasserna. Då och då genom åren har både B- och C-förare gjort ordentliga avtryck genom placeringar bland de fem främsta. Kan vi tro att detta skall hända i år?

En koll på Grupp E först där ju redan i grundserien A- och B-förare kämpat i samma klass och där Erik Sundqvist som B-förare kom på den totala tredje platsen. En annan av B-förarna som också bör ha en chans att slå sig in i täten är Oscar Arvidsson, Gullabo som besegrade alla A-förarna i Mästarmötet för några veckor sedan. Topp-fem tipset blir då

1.	Erik Ohlsson, Gullabo
2.	Stefan Ottosson, Vetlanda
3.	Jesper Larsson, Kristianstad
4.	Oscar Arvidsson, Gullabo
5.	Erik Sundqvist, Ljungby
Nästa standardklass är Grupp F, Volvo Mekonomen Original. Ser vi till resultat under året så är det faktiskt oftast Ungdomsklassens Calle Carlberg, Nässjö som förmått slå sig in bland de främsta A-förarna men hemmaföraren Filip Svensson, Eslöv och Arvid Tobiazon, Ryd har varit uppe och nosat på topp fem placeringar.

Tipset blir på så sätt:
1.	Henrik Levin, Hörby
2.	Patrik Fredriksson, Fryksdalen
3.	Jim Nilson, Hörby
4.	Filip Svensson, Eslöv
5.	Arvid Tobiazon, Ryd
I Ungdomsklassen krävs det ett mekaniskt fel eller slarv för att rubba Calle Carlberg Nässjö som gått från klarhet till klarhet framför allt under hösten. Tvåa Simon Axelsson, Älmhult och trea klubbkamraten Rasmus Bengtsson.

Robin Adolfsson, Växjö går ut första i det fem bilar starka fältet i 4 WD. Det blir nog svårt att rubba Stoffe Nilsson, Hässleholm på skånska vägar. Trea blir Ingvar Andersson, Hässleholm även om man kan unna SSRC trogne Nils Jensen, Haninge en lättare hemresa med en tredje plats och Ola Schön, Tomelilla får också gärna överraska.

Ojoj, nu blir det svårt. Vilka kommer att toppa 2WD? Här finns faktiskt både några B-förare och också en C-förare som kan blanda sig i toppstriden. De sex tävlingar som ingått i årets SSRC har i A-klassen haft sex olika vinnare varav tre inte är kvalificerade till finalen. Mattis Olsson är en som med alla hjul på plats får han finna sig i att vara en av favoriterna men lägsta oddset får ändå Simon Karlsson. Trots min tilltro till B- och C-förare så är det nog ändå så att de på lördag får ge sig för A-förarna:
1.	Simon Karlsson, Gullabo
2.	Mattis Olsson, Gullabo
3.	Pontus Berglund, Hörby
4.	Anton Claesson, Grimslöv
5.	Per Eriksson, Emådalen
Välkomna ut och titta på tävlingen i trakterna av Röstånga, två sträckor körs två gånger. Efter det väntar prisutdelning och fest i Löberöd. Följ tävlingen på Resultatservice och Rally Live rallyradio med stjärnreportrarna Sebastian, Mattias och Erik.

Mats Bergman