Nyheter

Favoritseger i Blekingeskogarna för 1300 Rallycup
Enbart 8 Sukkaekipage åkte den långa vägen ner till Karlshamn för att ta sig an de krokiga vägarna där nere. Men samtliga i tabelltoppen var där.

Den enda som hade nära denna gång var juniorledarekipagets kartläsare Victor Johansson. Nu var det driver William Binbach som fick åka till honom istället. Först ut var tabelledaren Ola Strömberg, nu ledsagad av Jörgen Norman. Det blev en extremt kort Sukkapremiär för den Carlströmska co-drivern då Olas Urzula vägrade gå mer än några hundratal meter på den första specialsträckan. Det var ett tändfördelarfel som så småningom hjälpligt löstes för att sluta med ett motorras i stort rökmoln halvtimmen senare. De hann åtminstone konstatera att det inte behövs särskilt många vita balar för att hindra tävlande från att gena. Gena gör man bara inte i Blekinge. Det har många fått lära sig den hårda vägen.

Snabbast på första sträckan var inte oväntat Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson med en 14:e tid totalt!! Hela 15 sekunder före Joacim Rydin/Magnus Simensen som i sin tur var dryga sekunden före Binbach/Johansson.
Men Robert och Kapten lät sig inte nöjas av det utan klämde till med en total 8:e tid på SS2. Den här gången var det Binbach/Johansson som var närmast, bara 5,8 efter och före Rydin/Simensen med dryga två sekunder och alltså nu upp på andraplatsen. Fyra låg paret Andreas och Tobias Abrahamsson.

Efter service i Olofström var det dags för andra halvlek med två lika långa sträckor men i ny terräng.

Ny sträckseger för paret Andersson/Karlsson och en tiondeplats totalt gjorde att de nu låg med på den totala tio i topplistan efter tre körda sträcklor. Wille o Victor återigen två knappa sex sekunder efter men halvsekunden före ekipaget Rydin.

På sista SS4 med sina fjorton kilometer drabbades ledarduon precis av en regnskur vilket satte ner farten en aning i förhållande till de tidigare startande. Nu "bara" en tjugondeplats. Man tappade t.o.m. sträcksegern till paret Rydin/Simensen som äntligen fick det att stämma ända in i mål. Att de sistnämnda dessutom åkte på billiga regummeringar förminskar ju inte prestationen. Tyvärr råkade William och Victor ut för en punktering med efterföljande problem med bärarmen så de fick kasta in handduken. De kunde åtminstone till skillnad från Strömberg/Norman trösta sig med att ordentligt ha fått känna på de Blekingska kringelkrokarna.

Segern gick nu alltså föga överraskande men mycket imponerande Robert och Carl-Gustaf i deras Zoltan. Andraplatsen till Rydin/Simensen och sista pallplatsen togs av paret Abrahamsson. Cupens Ungdomsåkare Hugo Johansson knep en tredjeplats i den klassen och fick på köpet med sig en massa viktiga erfarenheter hem.

En uppdaterad cuptabell kommer inom kort upp på cupens hemsida www.1300rallycup.se Den kommer att ha nya ledare. Gissa vilka.

1300 RallyCup, ?Mycket rally för pengarna?