Nyheter

Dags för comeback för SM-tvåan Robin Sandberg efter kraschen!
Första böjen blir avgörande. Det säger rallyföraren och SM-tvåan Robin Sandberg inför sin comeback i South Swedish Rally som startar på hemmaplan, Älmhult, på fredagen. I fjolårets näst sista SM-deltävling, East Swedish Rally, skadades Robin och hans kartläsare, Mathias Bengtsson, mycket svårt i en krasch förorsakad av ett tekniskt fel på tävlingsbilen.

Nu, efter månader av sjukhusvistelser, rehab och sjukskrivning är duon tillbaka i rallysvängen med en helt nybyggd Toyota Corolla i Team Nybes färger. Fjolårets silver ska bli ett guld!

- Vi har inte haft en tanke på att lägga av, utan målsättningen är att ta ett SM-guld i grupp H, klassen för tvåhjulsdrivna och trimmade bilar. Hade inte olyckan skett, så det nog gått att ta det redan i fjol, förklarar en mycket motiverad Robin Sandberg.

Han berättar att det småländska rallyteamet arbetar dygnet runt för att ha den nya tävlingsbilen klar till fredagen då SM-rallyt South Swedish Rally rullar igång.

- Alla sliter med att få bilen klar, helst ska vi även hunnit med lite test innan starten, säger Robin och förklarar att som tävlingsmänniska går det inte att tycka synd om sig själv med tanke på slitet, utan det stundar lön för mödan - strax.

- Det ska bli härligt att få komma tillbaka, ser redan fram mot första böjen på specialsträckan, den blir avgörande för känslan. Sitter den så är ambitionen att vi kör för seger och siktar på ett SM-guld!