Nyheter

Extremt tät fight i Kolsvarundan
Efter den första etappen i Kolsvarundan, årets femte deltävling i Rally-SM, leder Tobias Johansson, Ludvika. Marginalen är ynka två tiondelar.

Den i mindre tävlingar så segervane Johansson hade som mål att vinna samtliga sträckor i helgens SM-tävling. Det sket sig direkt, för täten på första specialsträckan tog Mattias Adielsson, Göteborg. Men inte med så värst mycket: 0,3 sekund.
- Det här är rally på riktigt, konstaterar Adielsson.

På sträckan efter gjorde Johansson en forcering, och var före med 0,7. - Helt sjukt skoj att ha en sådan här fight, att slåss om tiondelar, menar Johansson.

Trots att han fick ge sig även på första dagens avslutande sträcka - med två tiondelar - så räcker anstormning på SS2 för att Ludvika-föraren går till nattvila som totalledare i Kolsvarundan. Trea totalt är MK Kopparbergs Jacob Jansson, även han i en fyrhjulsdriven Mitsubishi. Före ett helt koppel av betydligt nyare, och dyrare R5-bilar.

Kolsvarundan startar om med ytterligare tre sträckor under lördag förmiddag. Efter lunchuppehåll och service av bilar går de tävlande ut för en andra runda över samma tre sträckor. Första bil väntas till slutmålet i Köping preliminärt 15.40.

Klassledare efter första etappen är:
Trimmat 4WD: Tobias Johansson, Ludvika MS, Mitsubishi Evo 9
Otrimmat 4WD: Jacob Jansson, MK Kopparberg, Mitsubishi X R4
Trimmat 2WD: Robin Sandberg, Ryds MS, Toyota Corolla
Otrimmat 2WD: Johnny Andersson, SMK Hedemora, Peugeot 208 R2
JSM Trimmat: Andreas Persson, MK Ratten, Renault Clio RS
JSM Otrimmat: Elias Lundberg, SMK Sala, Peugeot 208 R2.

Annemo Friberg