Nyheter

1300 Rallycup fortsätter fighten mot Cancer.
Redan på fredag samlas de flesta av Sukkacupens deltagare vid Eriksbergs slott strax utanför Katrineholm för årets sommarhöjdpunkt vad gäller cupdeltävlingar.

Nu är det Katrineholms motorklubb som tagit hand om rodret vad gäller insamlingen till Barncancerfonden (BCF). Sukkacupen hänger gärna på i samma båt då även de driver en insamling för samma ändamål.

Vad gäller det sportsliga så kan cupen skryta med ett rekordstort deltagande med hela 21 st anmälda ekipage. Inte ens cupmedlemmarna förstår var alla 30:åriga bilar har hittats. Klar favorit är Robert Andersson, Eskilstuna MK som vunnit 4 raka segrar sedan han började. Den här gången ledsagad av duktige co-drivern Andreas Johansson. Om andraplatsen blir det nog en mer öppen affär där Joacim Rydin/Magnus Simensen kommer att ha fullt upp med juniorerna Marcus Morén/Krister Morén, Robin Norling/Mattias Sundström, Mattias Lagström/Rickard Forsell?. Ja listan kan göras väldigt lång. Så jämnt är det i Sukkacupen.

Roligt se förra årets Cupvinnare Jan-Erik Eriksson som kommer med en 8 ventilers GL modell som är nybyggd för grupp E och som han vill prova innan han tänker hyra ut den till hugade ungdomar som vill prova på rally. Kul initiativ. Rejält handikappad blir han men kommer garanterat inte sluta sist. En annan trevlig återkomst gör Stefan Sollenfelt som äntligen får ta ut sin nybyggda och extremt fina Zoltan (Jodå, de har namn på sina bilar).

Cupens oskrivna favorit denna gång är ändå Robert Bertilsson som med sin firma ?Robbans Maskin o Anläggning? (Team RMA) är cupens tävlingssponsor denna gång. Efter kullerbyttan som skapat förstasidor så har han tydligen använt sina entreprenadmaskiner rent handgripligen för att rikta till sin bil. Så man förstår att han är mångsidig med grävskopan. I cupen tror man att han lätt kommer vinna SS5.

Efter målgång och prisutdelning kommer de flesta stanna kvar för kvällens festligheter med musik, underhållning och helstekta vildsvin. Ett härligt tillfälle för eftersnack, ursäkter, bortförklaringar och gratulationer.

Men vi kommer inte glömma att vi driver en seriös insamling för BCR. Vi är nu halvvägs mot målet 100.000 kr. Lämna gärna ett bidrag genom oss: www.1300rallycup.se. Klicka på BCF-länken bara. Alla bidrag är välkomna i ?Rally mot Cancer?.

1300 Rallycup. Mycket Rally för Pengarna.