Nyheter

Midsommardansen tillbaka i Sydsvenska Rallycupen
På lördag körs tredje tävlingen i Sydsvenska Rallycupen då Ljungby MK efter ett års uppehåll bjuder in till en lite tidig Midsommardansen. Kanske kan namnet lura naturen att släppa fram sommaren som ännu trycks tillbaka av nattfrost och annat elände. Vi hoppas på det. Fem sträckor bjuder klubben på om sammanlagt 42 km. Tävlingscentra är Svetruck i Ljungby och därifrån släpps startfältet kl 11.

Ungdomsklassen går ut först och det naturliga segertipset där är förstås en av Sveriges flitigaste rallyförare Victor Hansen, Hörby som denna gång låter Volvon stanna hemma och istället luftar Polon. Vid sidan av att oftast vinna Ungdomsklassen placerar sig också Victor bland de allra främsta otrimmade bilarna. Senast nu i söndags Hörbysprinten var han näst bäst slagen endast av sin gamla handbollstränare! Ola Wigren, Hörby.

I R4/4WD får Stoffe Nilsson, Hässleholm än en gång bära favoritskapet. Roligt att han denna gång utmanas förutom av Robin Adolfsson, Växjö också av västgöten Bengt Abrahamsson, Kullings.

VOC Mekonomen-klassen har Henrik Levin, Hörby som lågoddsaren och Thomas Grönberg, Oskarshamn som utmanare till segern, B-klassen har som favorit Filip Svensson, Eslöv och i C-klassen får hemmaföraren Emil Karlsson finna sig att få favoritskapet avlyft och överfört till Mattias Jacobsson, Dals MK med Robin Thörnberg, Vetlanda som utmanare. Robin är ännu ett exempel på att rally är en ärftlig åkomma överförd från pappa Per-Ola, för inte så länge sedan en av södra Sveriges snabbaste i klassen. Robin har en klasseger från Skilling 50 med sig som stärkare av självförtroendet.

I det 35 bilar starka startfältet i A-förare 2WD är Robin Sandberg, Ryd favorit efter sina övertygande segrar i Simrishamn och Silverkongen men både Mattis Olsson, Gullabo och Kristian Johansson, Kind vill nog blanda sig i tätstriden

I Grupp E:s A-B klass är Andreas Olsson, Kalmar den bäst placerade i Prispottslistan så varför inte satsa en extra slant på honom. I C-klassen får Erik Sundqvist förtroendet att bära favoritskapet på hemmaplan och har möjligheten att vinna sin tredje tävling på lika många starter. Här handlar det nog mycket om att hålla nerverna i styr inför fans och familj.

I B-klassen för trimmade bilar gör SM-ledaren Anders Åberg, Hässleholm en spännande start men Andreas Axelsson blir svårslagen. Joakim Hansson, Grimslöv och Rasmus Lindahl, Skillingaryd kommer säkert att fortsätta sin fight från Skilling 50 då Joakim fick stryk med tre tiondelar av en sekund trots tio transportprickar. I C-klassen är det svårt att tippa men med hjärtat önskar vi Berndt Holgersson, Ljungby all framgång både i rallyt och i hans mer livsavgörande kamp mot cancern

Klockan elva på lördag går alltså första start från Svetruck i Ljungby. Vädret verkar bli lagom varmt och perfekt för alla inblandade. Program säljs redan från den 10 maj och försäljningsställen hittar ni på klubben hemsida och fb, sök på Ljungby Motorklubb.

Varmt välkomna till Midsommardansen, tredje deltävlingen i Sysvenska Rallycupen 2017

Mats Bergman