Nyheter

Positiva besked i South Swedish Rally för Mattias Adielsson
Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg hade tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson från Kungsör en bra tävling i helgen när South Swedish Rally avgjordes i Karlskrona.

- I det stora hela är jag mycket nöjd. Vi har satt väldigt bra tider och körningen har stämt mycket bra. Framförallt har vi haft roligt och hittat glädjen i att köra rally igen efter en tung tävling i England förra helgen, säger Mattias Adielsson.

Tyvärr nådde inte Adielsson/Johansson målet då motorn gav upp när det endast var 7 kilometer kvar av tävlingen. De har dock under helgen varit med i toppen av tävlingen och låg som bäst på fjärde plats. På den långa nionde specialsträckan drabbades de av bromsproblem och tappade ca 2 minuter men på servicen efter fixades problemet och de kunde fortsätta rallyt till den sista specialsträckan.

- När vi inte hade så långt kvar på sista sträckan tändes oljelampan. Jag ville inte chansa att det skulle gå så jag slog av bilen direkt och nu får vi hoppas att motorn inte tagit för stor skada. Vi är mycket nöjda med tävlingen och de tider som vi har lyckats med. Vi har nog gjort det bästa möjliga med denna Mitsubishi, de i klassen har ju betydligt vassare och modernare bilar så att vi inte riktigt skulle hänga med förstod vi innan start. Jag är mest nöjd med vår andra tid på SS 11 och tredje tiden på SS 8, de visar att vi kan hänga med i yttersta toppen i Rally-SM, avslutar Mattias Adielsson.

Nu väntar lite välbehövlig vila efter en intensiv vår innan det under midsommar helgen är dags för den fjärde deltävlingen i Brittiska Mästerskapen.