Nyheter

Sukkasurr i Slottssprinten
Nu på Lördag är det dags för 1300 RallyCup?s populäraste sommardeltävling (tredje av sju). Sjutton små ettriga "sukkor" får återigen agera föråkare och "lösgrusborttagare" framför det tvåhundra bilar stora startfältet.

Tävlingen i fråga är Katrineholms Motorklubbs mycket populära Slottssprint. Inte speciellt långt. Inte några extrema vägar ...men bra! Hemligheten ligger i att arrangemanget hålls i en mycket trevlig miljö med kombinerad service och camping. Där finns även aktiviteter både före och efter själva tävlingen som attraherar väldigt många.

1300 RallyCup har denna gång Allbilservice i Eskilstuna som sin egen Tävlingssponsor. I "Sukkacupen" är vi särskilt stolta över det då ju en av delägarna, Robert Andersson själv vunnit cupen 2017 och tillhör de absoluta favoriterna även i år.

Redan förra året på just Slottssprinten visade Richard och några andra deltagare i cupen sina ypperliga mekanikerkunskaper när man bytte både motor och växellåda fredagskvällen före tävling åt vår Robert Bertilsson när han hade fått generalras på sin Dagny. En motor som generöst lånades ut av junioren Marcus Morén. Kuriosa är att den reservmotorn blev utlånad igen av Marcus under årets Midnattsolsrally till Robert Anderssons pappa Dan efter dag ett. ...och visst var det återigen Robert och broder Richard som tillsammans med vänner stod för arbetet. ...och pappa Dan kunde fullfölja med sin Appendix K Suzuki.

Så gamla är nu alltså bilarna att vi även kan tävla i de historiska klasserna med dem!! På lördag ombytta roller igen. Då får pappa Dan sköta servicen åt båda sönerna Robert och Richard i sina Sukkaekipage.

Nåväl, idag har Robert en komplett Autoexpertenverkstad som löser allt inom bilreparationer, såsom däck, AC, försäkringsjobb. Mottot är att Du som kund ska känna dig bekväm med dem som verkstad.

Tävlingen då?

Självklart hade vi velat starta på lördag i den ordning vi ligger placerade i cuptabellen. Så har det alltid gjorts. Men nu har tyvärr vårt förbund satt upp regler som hindrar det. Så först kommer alla A-förare i tabellordning följt av B- och C-förare i inbördes tabellordning.

Frågan är om åldermannen och först startande Ola Strömberg med sin Brittmarie (gammal går först) kan hålla undan för någon av de närmast anstormande Robert Andersson, Andreas Abrahamsson, Joakim Rydin eller juniorerna William Binbach och Marcus Morén med sina respektive Co-drivers. Vi väntar och ser till Lördag kväll. På cupens hemsida finns en länk till hur vi i cupen stödjer Barncancerfonden. Har ni möjlighet. GÖR DET där ni med!!.

www.1300rallycup.se "Mycket rally för pengarna"