Nyheter

Tom Kristensson tog brons i SM i Rallysprint
Tom Kristensson med codriver Pelle Larsson, båda tävlande för SMK Hörby, knep en bronsmedalj i SM i Rallysprint, som avgjordes i Helsingborg under torsdagen, och ingick i SM-veckan i Landskrona och Helsingborg. Tävlingen avgjordes på en sträcka på 2,2 km, som gick på Helsingborgs Motorstadion och angränsande vägar, och bestod av ca 65% grus och ca 35% asfalt. Man körde 2 kvalheat, där de 10 främsta gick till final, och som avgjordes i 2 heat, där den sammanlagda tiden räknades.

SM-tecken delades ut i 2 klasser, 2 WD och 4 WD, men med blandat trimmade och otrimmade bilar. Det var i klassen 2 WD som Tom och Pelle tog bronsmedaljen med sin otrimmade Opel Adam R2, endast 0,5 sekunder från silvermedaljen.

- Jag är jättenöjd med bronsmedaljen, min första SM-medalj, men förhoppningsvis inte den sista, säger Tom efter prisutdelningen.

- Jag hade ju två trimmade bilar före mej, och det märks att det saknas lite hästkrafter när man skall ha upp farten efter de tvära svängarna. Vi gjorde jämna och stabila körningar i alla heaten, utan misstag, som kan bli ödestiget på en så kort sträcka.

-Så vi är verkligen nöjda och speciellt kul var att tävlingen direktsändes i SVT, summerar Tom.

Guldet i 2 WD togs av Daniel Röjsel, SMK Dala Falun, i en Opel Corsa CitCar, 4,9 sekunder före Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna i Mjölby, Volvo 240 och på tredje plats Tom ytterligare 0,5 sekunder efter.