Nyheter

Ryskt mot svenskt i Rally Askersund
Nikolay Gryazin mot Mattias Adielsson. Det är den troliga fighten om totalsegern på lördag då Rally-SM fortsätter med Rally Askersund.

Svenskt Mästerskap i Rally rullar vidare med den fjärde deltävlingen. I Askersund ska samtliga specialsträckor köras på en enda dag, trots att längden SS-mil som vanligt är tio.

Det upplägget har fått ryssen Nikolay Gryazin att lasta sin Skoda Fabia R5 i den 17 meter långa servicebussen och dra till Sverige.

- Visst känner jag till Gryazin, och det blir ingen lätt motståndare. Jättekul att han kommer, även om det är fler jag måste se upp med, säger göteborgaren Mattias Adielsson.

Svensken gjorde sitt yttersta för att hänga med sin landslagskollega Fredrik Åhlin i South Swedish Rally, men fick ge upp efter att ha nuddat en sten i vägkanten.

- Det är klart att vi vill ha revansch och går för seger på lördag, säger Adielsson.

Trion Johan Holmberg, Gotland, Martin Berglund, Gävle och Thomas Thunström, Ludvika, vill också vara med i slutfighten. Berglund var tvåa senast i South Swedish Rally, endast fyra hundradelar före Holmberg.

Även den marginalen räknas, det gäller bara att ha den på sin sida när de tio milen är körda i högsta tempo.

Något som alla fruktar inför lördagen är värmeböljan. Det blir tufft för bilarna, men också för förarna som får det extra svettigt.

Totalt har 64 ekipage anmält sig till Rally Askersund