Nyheter

Sommarsäsongen i VOC Mekonomen Rally drar igång med Violenrallyt i Flen
När fältet rullar från start i Violenrallyt på lördag så är hälften av alla startande en VOC Mekonomen Rallybil. Tävlingsstart markerar också start för sommarsäsongen i klassen - premiär för årets SommarSerie och första grustävling i 2018 års Sveri-geSerie. Flen lockar med fina sörmländska specialsträckor och en festlig inramning med central publiksträcka mitt i stan under den pågående stadsfesten Fest i Flen. Klassen lovar å sin sida att enligt känt manér bjuda på maximal spänning och under-hållning.

Det blir ett glatt återseende när VOC Mekonomen Rally besöker Flen och Violinrallyt kom-mande helg.

- Det är härligt att sommarsäsongen nu äntligen drar igång på riktigt. Och Flen är ett fint rally med festlig inramning att starta säsongen med. Den här helgen är extremt aktiv helg för svenskt rally och sporten har mer än 600 bilar igång i olika tävlingar runt om i vårt av-långa land, säger klassansvarig Roger Fransson.

Som vanligt stenhårt i VOC Mekonomen Rallys högsta elitklass

SverigeSerien i VOC Mekonomen Rally Elit A är ett av landets tuffaste klasser att vinna, kanske till och med den allra tuffaste. Men vem är då favorit i klassen i Flen?

- Jag sticker ut hakan och säger att högsta elitklassen i första hand blir en uppgörelse mellan Lukas Kindgren och Emil Andersson. Båda är fantastiska rallyförare som kör rent och enkelt, precis som det ska vara. Garderar gör jag med stabile Kristoffer Karlsson och revansch-sugna Oskar Larsson som definitivt vill (och kommer) att reparera en med hans tuffa mått mätt mindre lyckad vintersäsong.

Kan någon hota Gustav Johansson i Elit B?

Måhända något tydligare läge i Elit B.

- I den lägre elitklassen så startar Gustav Johansson toppseedade och det tror jag också att den otroligt begåvade värmlänningen kommer att visa alla var en helt korrekt seedning - jag tror att han vinner helt enkelt. Största hotet mot Gustavs seger tror jag kommer från ständigt snabbe Danne Rhodin i sin gamla smått legendariska VOC 240.

I Cupklassen luktar det ytterligare värmlandsseger

Vem ska då få kliva högst upp på pallen bland klassens alla begåvade C-förare?

- Jag tror det lutar år att det blir värmlandsseger här också. Toppseedade Marcus Persson är mitt förstahandstips men jag tror att en annan värmlänningen som vi ännu inte sett så mycket av, Charlie De Jong, kan utmana på riktigt.

På lördag klockan 10.00 går första start i Flen. Välkomna till en fantastiskt inramad start av 2018-års sommarsäsong i VOC Mekonomen Rally.

Roger Fransson