Nyheter

Lyckat test för Kruse inför Silverkongen
Det ska bli riktigt kul, det är 24 år sedan jag tävlade med en bakhjulsdriven Volvo. Tidigare rallyproffset Jonas Kruse är laddad inför sitt gästspel i Silverkongen, rallytävlingen med start och mål i Älmhult som inleder Sydsvenska Mästerskapet på lördagen.

Efter en och halv testdag i Team Nybes Volvo 240 är värmlänningen Jonas Kruse och hans kartläsare Håkan Ekholm, Ängelholm, tämligen nöjda.



- Farten har kommit allteftersom, bilen känns gudomlig efter sammanlagt åtta testmil i full fart på en teststräcka i de småländska skogarna, säger Jonas. Hans kartläsare, Håkan Ekholm är översvallande.

- Känns nästa som förr, säger han med tillägget att på lördagen är det nya förutsättningar som gäller med nya, okända vägar och nya noter.

Jonas Kruse gör ett gästspel hos det småländska rallyteamet Team Nybe som har Robin Sandberg och Jonas Åkesson som ordinarie förare i SM samt Mathias Bengtsson, stallchef.

- Det var Mathias som ringde mig och frågade om jag hade lust att köra deras 240 i en tävling. För mig personligen var det svårt att tack nej utan chansen måste tas, berättar Jonas.



Rallytävlingen Silverkongen är säsongen första riktiga grustävling. Totalt ska sex specialsträckor i Älmhults- och Göingetrakten köras. Drygt 200 bilar är anmälda och grupp H, där Kruse deltar, är den största bilklassen i tävlingen.

Göran Björklund