Nyheter

SSR - Fredagens publiksträckor direktsänds
South Swedish Rally inleds med direktsänd specialsträcka i Millebygden utanför Älmhult. Därmed kan både publiken och TV-tittarna vara med direkt från start.

När Rally-SM går över på grus är South Swedish Rally traditionsenligt först ut. Den 43:e upplagan av tävlingen har sin bas i Älmhult, med tävlingscentra i IKEA Hotell och servicen precis utanför. Vartefter tävlingsbilarna passerar startrampen bär det av ut till Millebygdens Arena där en sträcka på fyra kilometer väntar.

Nu är det klart att publiksträckan på fredagskvällen den 11 maj direktsänds via sbfplay.se.

- Vi är glada och tacksamma över att Filmfabriken i Växjö och Rally Live hjälper oss med det, säger Anders Martinsson i organisationsledningen.

Sveriges största rallytävling på grus har som mål att nå 100 startande. För de sydsvenska fortåkarna är Millebygden en välkänd sträcka, hur ordinarie SM-fältet tacklar uppgiften återstår att se. Sträckan ska köras två gånger, vilket gör att farten lär skruvas upp efterhand.

Totalt innehåller det 43:a South Swedish Rally tolv sträckor, med en sammanlagd längd på cirka 125 km. Efter fredagen går startfältet in till Älmhult för nattvila, för att sedan köra resterande tio sträckor under lördagen.

FAKTA SOUTH SWEDISH RALLY
Tävlingscentrum: IKEA Hotell, Älmhult
Antal specialsträckor: Tolv
Sammanlagd sträcklängd: cirka 125 km
Publiksträcka: Specialsträcka (SS) 1 och 2, Millebygdens Arena.
Serviceplats: Mellan IKEA Hotell och IKEA Museum
Powerstage (där de snabbaste får 5-4-3-2-1 extra SM-poäng): SS 12
Fyra SM-klasser för seniorer: Huvudklassen Trimmat 4WD (R5), 4WD Övriga, Otrimmat 2WD (R2) och Trimmat 2WD (R3).
Två JSM-klasser: Otrimmat 2WD (R2) och Trimmat 2WD (R3).

Annemo Friberg, presschef