Nyheter

Mattias Adielsson är ensam mot toppen i SM-veckan
På torsdag är det åter dags för Mattias Adielsson att jaga ett SM-Guld. Under SM-veckan i Borås kommer det att avgöras en Back-SM sprint uppför Himlabacken. I backtävlingar kör man utan kartläsare och helst ska banan gå uppför ett berg.

- Det blir lite ovant att inte ha Andreas vid min sida i bilen, nu är det en kort sträcka på 1 kilometer, så jag kommer att hitta själv och hunnit lära mig vägen på träningen, säger Mattias Adielsson.

Adielsson kommer till start i den Mitsubishi som hans pappa normalt tävlar i. Det kommer inte vara den vassaste bilen i startfältet men det har Adielsson tänkt att kompensera med att ladda mycket värre än alla andra.

- Jag kommer att gå för SM guld, inget snack om något annat. Jag har åkt ganska mycket med den här bilen så jag känner att jag kan utnyttja den till max, vilket kommer att behövas. Det är mycket roligt att tävla på hemmaplan och jag hoppas att många redan har börjat sin semester och kan komma och titta på tävlingen och även komma förbi vårt tält och snacka lite rally, avslutar Mattias Adielsson.