Nyheter

Premiär för SMK Hörby och Hörby-Sprinten
På lördag den 6 maj är det premiär för SMK Hörby att till sitt redan tidigare digra tävlingsutbud även lägga till alltmer populära varianten "Rallysprint". Tävlingen har döpts till Hörby-Sprinten som är en kortare och enklare variant av rally än till exempel klubbens flaggskepp "TV-Svängen".

- Finns många förare som önskar att kunna köra rally under lite enklare och framför allt lite billigare former, då är sprint perfekt, förklarar tävlingsledare Daniel Wikström. Hörby-Sprinten körs på två korta grussträckor som båda körs två gånger vilket ger en sammanlagd längd på 12 kilometer. Total är hela tävlingen bara 55 kilometer lång och körs utan "noter" vilket idag är lite ovanligt.

- Det innebär att förarna får köra rally lite som på gamla tider innan det blev notade tävlingar, berättar Wikström.

Totalt har knapp 60 förare anmält sig i de fyra olika klasserna, Ungdom, Appendix K, Standard och Trimmat. En siffra som Wikström är nöjd med.

- Vi hade maximerat till 60 startande så detta är helt perfekt och vi slipper också gallra bland de rallysugna.

SMK Hörby själv ställer upp med 21 förare/kartläsare, alltså ungefär en tredjedel av startfältet är alltså hemmaförare. Det är också bland dom som favoriterna finns även om den kanske allra största kommer från Kristianstad och heter Johan Kastenman. En grymt snabb Volvo-åkare som blir svårstoppad om allt fungerar tror Wikström.

- Men vi får inte glömma våra egna hopp Thord Johansson, Fredrik Nilsson, Pontus Berglund och framförallt inte Golf-åkaren Christian Gustavsson.

- Alla fyra plus några till kan mycket väl utmana Kastenman men det blir inte lätt?

Wikström vill även puffa lite för föråkaren Peter Strid som äntligen fått ihop sin gamla VM-bil en exklusiv Opel Manta 400 i Grupp B-skick. En bil som Peter körde i mitten av 80-talet och som sedan aldrig lämnat gården i Maglasäte.

- Peter och kartläsare Ulf Lind är anmälda till Midnattssolsrallyt i juni och nu vill han gärna känna lite på dyrgripen innan det blir skarpt läge, förklarar Wikström.

Tävlingen startar klockan 12.00 från Ekerödsrastens Camping.


Hemmaföraren Thord Johansson med kartläsare Emil Månsson tillhör favoriterna när det på lördag är premiär för Hörby-Sprinten.

Tommy Svensson