Nyheter

En dag kvar till premiären i Sydsvenska Rallycupen
Klockan tio på lördagen den 1 april ger sig 170 ekipage ut på de 40 km SS som utgör årets Simrishamnsmixen. Start- och målplats är som vanligt Autoseum, det som är mindre vanligt är att väderlekstjänsten förutspår temperaturer över 10 grader och solsken. Därför uppmanas att ge sig ut och möta våren och också 170 kalvar på grönbete, första grustävlingen är alltid lite speciellt.

Innan vi tar en titt på klass 4WD så skall tipset för A 2WD kompletteras med ett namn, nämligen Kristian Johansson, Kind. Två i sista SM-tävlingen och seger i LBC-ruschen gör att han måste in bland favoriterna, lägg där till segern i Mästarmötet i augusti och att han nu igen kör den blåa Golfen..

Så var det då 4WD. Det är lättast och säkert inte helt fel att bara skriva Stoffe Nilsson, Hässleholm och sen slå igen datorn och hitta på nåt annat roligt, men livet skall inte alltid vara enkelt. SM-ledaren Robert Scholander, Eksjö måste tillskrivas chans inte minst om han kan hitta tillbaka till den fart han hade strax innan förra årets krasch, ja kanske inte precis strax innan för då gick det för fort men ytterligare lite tidigare!? Hemmahoppet Joachim Grahn byter till grus set-up och blir farlig? Stig Andervang, Almunge i nya Subarun kan om alla goda makter inklusive centrifugalkraften (egentligen centripetalkraften men det är inte alla som vet vad det är) samverkar blanda sig i toppstriden? Robin Adolfsson skall också hitta farten efter ett olyckligt fjolår? Huddinge förarna Björn Persson och Göran Linström startade förra året men bröt med tekniska bekymmer, vad händer om deras bilar håller? Ja frågorna är många men svaret kanske likaväl är ett, Stoffe Nilsson? Vi får se vad verkligheten, Resultatservice och Rally Live ger för svar på lördag.

Ni hittar också några spännande inför-tävlingen-samtal med ett antal förare på www.simrishamnsmk.se eller fb sök på simrishamn.

Helt uppdaterade regler, poängberäkningar och prispottslistor finns publicerade på hemsidan www.ssrc.se samt på Facebook, sök på ssrc.

Varmt välkomna till Sydsvenska Rallycupen 2017.

Mats Bergman