Nyheter

Mattias Adielsson i andra deltävlingen av Rally-SM
Till helgen är det åter dags för Mattias Adielsson och Andreas Johansson att delta i en deltävling av 2017-års Rally-SM. Östersund Winter Rally står på programmet och även till denna tävling kommer de till start med en Ford Fiesta R5.

- Vi hade en riktigt skön känsla i bilen vid förra tävlingen. Vi var snabbast, men hade lite otur och gjorde något litet misstag, det räckte tyvärr inte för att vinna guld i sprint-SM, den gången, men väl en silvermedalj, säger Mattias Adielsson.

Östersund Winter Rally startar med en lång specialsträcka i mörker på fredag och fortsätter med en kortare publiksträcka på Östersunds travet. Lördagen börjar tidigt och fem specialsträckor skall köras innan målgången vid klockan 16 på torget i Östersund. Inte så mycket snö i terrängen men rejält med is på vägarna utlovas. Den här gången är det inte bara Mattias som kommer till start från familjen Adielsson utan även pappa Mats ska köra med sin potenta Mitsubishi. Det blir första gången far och son tävlar i samma klass i en deltävling av Rally-SM.

- Förra året vann vi klassen med vår Peugeot 208 R2, i år siktar vi på en topplacering med. Forden är en fantastisk bil att köra och det ska bli spännande och se hur långt det kommer att räcka. Motståndet är tufft med många av de bästa rallyförarna i Sverige, men vi ska göra ett försök att vara snabbast. Det är dock viktigt att se till hela serien och alla poäng räknas vid årets slut, avslutar Mattias Adielsson.

Östersund Winter Rally
7 st Specialsträckor som tillsammans mäter 11 mil
Fredag
2 st Specialsträckor, första start 18,00
Lördag
5 st Specialsträckor, första start 08,00 målgång 16,30

Urban Andersson