Nyheter

Silver i Vintersprinten under SM-Veckan för Mattias Adielsson
Under SM-Veckans sista dag har Vintersprinten i rally avgjorts, Mattias Adielsson från Göteborg tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson gjorde ett litet misstag som kostade dem guldet. Deras första framträdande i en R5 bil kan ändå inte kallas annat än succé. Under SM-Veckan är det Fredrik Alsdal som gjort den satsningen möjlig genom att låta Adielsson/Johansson köra hans bil.

- Vi vann ett silver, det känns fantastiskt roligt. Små misstag sker hela tiden när man kör rally. Det gäller att fokusera på sina möjligheter istället för att älta något misstag. Vi visade återigen att vi aldrig ger upp utan satte dagens bästa tid i sista åket. Det är klart jag vill alltid vinna och samla silvermedaljer är inget som jag tänkt göra. Vi tog ett kliv framåt jämfört med sommarsprinten, men vi kommer inte vara nöjda med det, utan det finns fler steg att ta. Jag är så tacksam för alla som hjälper till med denna satsning. Det här är inte bara min och Andreas framgång utan alla är delaktiga, inte minst bilens ägare Fredrik Alsdal, säger Mattias Adielsson.

En kortare specialsträcka om ca 4 km kördes två gånger och underlaget var ren blankis. Efter det första finalåket låg Adielsson tvåa, med ett litet misstag, bara några sekunder efter ledaren. I sista åket gjorde Mattias en riktig satsning och då skiljde det 0,9 sekunder till guldet.

En rolig nyhet presenterades också under söndagen.

- Vi siktar på att få ihop ett paket för att kunna åka hela Rally-SM i år som ett komplement till vårt andra tävlande. Vi har väldigt fina tävlingar i Sverige och vi tror att det kommer utveckla oss genom att köra dessa, sedan är det alltid roligt att få tävla på hemmaplan, avslutar Mattias Adielsson.

Under lördagen kördes kval till söndagens final. Lördagens kval var också den första deltävlingen i årets Rally-SM. Adielsson var snabbast under första rundan men råkade tyvärr ut för en punktering i det andra åket. Det blev en tionde plats och en SM-poäng att ta med sig till de följande deltävlingarna.

Resultat Sprint SM:
1, Michael Wikström NMS Boden 5:10.1
2, Mattias Adielsson Göteborg MF 5:11.0
3, Jacob Jansson MK Kopparberg 5:14.4
3, Niklas Hägg SMK Hälsinge 5:14.4

Urban Andersson